مقدمه
باریستا یعنی چه؟ در رابطه با معنی باریستا می توان گفت فردی که متصدی یک بار است چه مرد چه زن، باریستا تعریف می شود، در آمریکا باریستا به کسی گفته می شود که تخصصش فقط تهیه قهوه است اما در ایتالیا به طور اختصاصی به تهیه قهوه اشاره ندارد. می توان کار یک باریستا را به طور خلاصه این گونه تعریف کرد، خریداری دانه مناسب، آسیاب آن دانه ها، تعیین میزان پودر قهوه یا همان دوز قهوه برای تهیه قهوه، و فشرده کردن قهوه برای گرفتن یک شات
بنابراین با توجه به آنچه که گفته شد، در یک تعریف کلی باریستا به کسی گفته میشود که مسئولیت خریداری دانههای قهوه، آسیاب کردن آنها، تهیه پودر قهوه و ترکیب کردن آنها و در نهایت تهیه یک نوشیدنی عالی از قهوه را بر عهده دارد. پس یک باریستا باید به خوبی با انواع دانههای قهوه، انواع رست کردن قهوه و همچنین فرمولهای ترکیب کردن قهوهها آشنایی داشته باشد تا در نهایت بتواند انواع مختلفی از نوشیدنها را برای شما آماده کند
امروزه با توجه به رونق کافی شاپهای مختلف، این شغل نیز اهمیت زیادی پیدا کرده است. در این مطلب به بررسی وظایف و حقوق باریستا میپردازیم.
بسیاری از باریستاها به مهارتهای خود بسیار افتخار میکنند و سالها وقت خود را صرف ساختن تکنیکهای خاص برای تهیه نوشیدنیهای عالی میکنند. باریستاهای با تجربهتر اغلب وظیفه آموزش کارمندان جدید را بر عهده دارند
با خریدهام همراه باشید
باریستا کیست؟
باریس (barista) به فردی که در صنعت قهوه به صورت حرفهای به تهیه و آمادهسازی انواع قهوههای مختلف مشغول است، گفته میشود. معمولاً باریستا کار در کافهها مسئولیت تهیه نوشیدنیهای گرم و سرد بر پایه اسپرسو را بر عهده دارد. امروزه در بسیاری از کافهها، باریستا کارها نوشیدنیهای گرم و سرد مبتنی بر قهوه و یا حتی غیر از آن را نیز تهیه میکند. افرادی که در سمت باریستا کار میکنند اغلب با لباسی مخصوص، مانند ژاکت، جلیقه یا پیشبند (اپرون) از سایر کارکنان کافه متمایز هستند. برای آشنایی با اصطلاحات باریستایی، ما را دنبال کنید
کافی من یک باریستای معمولی نیست! قهرمان باریستای جهان چه کسی است؟
سال گذشته نام Sasa Sestic به عنوان بهترین باریستای جهان اعلام شد . روال بی عیب و نقص او ممکن است. پیروزی وی را در مسابقات قهرمانی جهانی باریستا (WBC) 2015 که در مرکز همایش های ایالتی واشنگتن در واشنگتن ، ایالات متحده برگزار شد . تضمین کند ، اما با این وجود تشویق ها برای Sestic بسیار شیرین بود.Sestic تقریبا آن روز مسابقه نداد. چیزی که جمعیت و حتی هیئت داوران در آن زمان نمی دانستند. این بود که کمتر از 24 ساعت قبل از بالا بردن جام قهرمانی توسط استیچ ، او با یک آمبولانس سوار بر یک بیمارستان ، بسیار ضعیف برای راه رفتن یا ایستادن بود ، چه برسد به اینکه فنجان قهوه را حاضر کند.
اما ترک آن ایده ای بود که Sestic هرگز سرگرم آن نبود. او بیش از حد آمده بود تا متوقف شود. این هفتمین تلاش او برای تبدیل شدن به یک باریستای قهرمان جهان بود. و او اجازه نمی داد چیزی برای رسیدن به آرزویش مانع شود
کافی من کیست؟
کافی من در اصل معادل انگلیسی عبارت «Café Manager» است و به شخصی اطلاق میشود که مسئولیت مدیریت کافهشاپ را بر عهده دارد. بنابراین، کافی من به تنهایی خودش یک شغل است و با باریستا فرق دارد. یک کافی من به عنوان مدیر کافهشاپ وظیفه مسئولیتهای مدیریتی و اداری از جمله مدیریت کارکنان، مدیریت موجودی، برنامهریزی و بودجهبندی، ارتباط با مشتریان و تبلیغات را بر عهده دارد.
شاید برای خیلی از افراد تفاوت باریستا و کافی من بسیار کم باشد. اما باید بدانید که این دو شغل کاملاً متفاوت هستند و هرکدام مسئولیتهای مشخص خود را در صنعت قهوه و کافی شاپ دارند.
باریستا چه دوره هایی را باید سپری کند؟
همانطور که گفته شد barista یک فرد مهم و کلیدی در کافی شاپ است که باید تخصص کافی در زمینه قهوه داشته باشد. اگر شخصی این تخصص و مهارت را نداشته باشد نمی تواند در این شغل به موفقیت برسد. باریستاهای حرفه ای علاوه بر کسب دانش و تجربه در دوره های مخصوصی هم شرکت می کنند. تا بتوانند اطلاعات خود را آپدیت کنند
آیا فقط یادگیری تئوری باریـستا کافی است ؟
بدون شک خیر ! شما نمیتوانید صرف داشتن رسیپی یا دستور العمل قهوه یا نوشیدنی های
سرد و گرم را آماده کنید , ساده تر عرض میکنم آیتم های کافی شاپ شاید برخلاف
اسم های دهن پر کن و پیچیده شان ساختار ساده ای داشته باشند اما مانند غذاهایی
همانند غذا شما نمیتوانید صرفا با سرچ کردن یا خرید کتاب یا مطالعه آن را به نحو احسنت یاد بگیرید
شرح شغلی یک باریستا
تهیه قهوه و نوشیدنیهای گرم منوی کافه به صورت حرفهای و تخصصی
تهیه و آماده کردن سفارشها بر اساس منوی کافه و سلایق مشتریان
کنترل کیفیت مواد اولیه مصرفی کافه و سفارشهایی که به سر میز مشتریان میرود
مدیریت بار و پرسنل بار (کمک باریستا، سینک من و …)
ارائه توضیحات درباره اقلام منوی کافه و پاسخ به سوالات مشتریان درباره منو
یک barista خوب طعم هر نوع قهوهای را چشیده و کام خوبی برای تشخیص طعمهای مختلف قهوه دارد. همچنین این فرد میتواند دستورالعملهای خاص برای ترکیب مواد خوراکی را با توجه به درخواست مشتری ارائه دهد.
ویژگی باریستای خوب
از دانه های قهوه با کیفیت بالا و تازه رست شده استفاده کنید. این برای همه قهوه ها بسیار مهم است، به ویژه در هنگام سردی به دلیل اینکه می توانید ظرافت ها را چشید.
سرور خوبی باشید. جنبه های فنی بودن باریستا تنها در صورتی مهم است که ابتدا با مشتری درگیر شوید. به جای اینکه آنها را مجبور به خوردن قهوه مورد علاقه خود قرار کنید، از آنها بپرسید که ترجیحات آنها چیست.
با نسبت استخراج اسپرسو (قهوه به آب) قوام خود را حفظ کنید. وقتی یک کوکتل درست می کنید ، نسبت آن بسیار مهم است و با اسپرسو نیز یکسان است. درست کردن قهوه عالی این روزها آسان است، اما قوام آن بسیار سخت تر است.
0
0